Welke soort wanden wil ik onder mijn overkapping?

Er zijn vele verschillende mogelijkheden van wanden voor onder je constructie. In deze blog leg ik de verschillende mogelijkheden van vaste en schuifwanden uit.

Vaste wanden

Wil je een vaste wand in jouw constructie, om jezelf te beschermen tegen weer en wind? Of om meer privacy te creƫren? Dan heb je verschillende opties

Hout

Wil je graag een warme look in jouw overkapping? Met hout kan je dit perfect creĆ«ren. Wij kunnen verschillende houtsoorten (Vuren, Ayous, Padouk, ā€¦) gebruiken om een mooie vaste wand mee te maken.

Glas

Heb je graag toch wat meer lichtinval of wil je het uitzicht behouden, dan is het ook mogelijk om een vast raam met raamkader te plaatsen. Er zijn verschillende mogelijke soorten glas zoals helder, mat, gezuurd of gekleurd glas.

Aluminium

Ook aluminium is een strakke, onderhoudsvriendelijke optie. Hierbij is er keuze tussen en vlakke aluminiumplaat, stapelprofielen of de Linarte, een strakke aluminium bekleding met verticale lijnen. (zie achterwand op foto)

Schuifwanden

Heb je toch liever schuifwanden zodat je deze als doorgang kan gebruiken of deze kan openzetten voor verluchting? Ook dan zijn er meerdere mogelijkheden.

Glazen schuifwanden

De eerste, en zeer populaire optie zijn de glazen schuifwanden. Deze schuifwanden schuiven open en toe met een handig meeneemsysteem. Ze kunnen volledig opengeschoven worden zodat je een volledig open gevoel krijgt. In de winter bieden ze bescherming tegen wind en regen zodat je ook dan kan genieten van je tuin.

Screen

Een screen is te verkrijgen als horizontaal naar beneden schuivende screen maar dit kan ook als schuifbaar paneeltje. Ideaal om een doorgang te creƫren maar deze toch af te kunnen sluiten tegen insecten en de zon.

Loggia panelen

Deze panelen zijn mogelijk als schuifbaar paneel, of als vast paneel. Bij deze paneeltjes is het mogelijk om de lamellen open of toe te draaien zoals je zelf wil. De loggia panelen zijn een leuk, speels extra onder je overkapping. (zie foto hierboven)

Specials

Natuurlijk is het ook mogelijk om eigen ideeƫn te gebruiken. Zo kunnen we bijvoorbeeld ook houten lamellen voorzien als decoratief wandje en meer. Spring gerust eens binnen met jouw idee!

 

 

Contact
Offerte
Toonzaal
Vacatures
Catalogus