Kies ik best voor polycarbonaat of glas?

Wil je graag een overkapping met veel lichtinval? Bijvoorbeeld omdat je overkapping aan een raam staat? Dan wordt er meestal gekozen voor een overkapping met lamellen of een met glas of polycarbonaat. Maar wat kies je nu best?

Vind je het niet erg dat je terras in de winter nat wordt als je bijvoorbeeld de lamellen laat openstaan voor meer lichtinval? Dan is een lamellendak een echte luxe. Hiermee kies je zelf hoeveel licht er binnenkomt.

Wil je toch graag een altijd droog terras mét veel lichtinval? Dan kies je beter voor een dak met polycarbonaat of glas.

Eerst en vooral is het belangrijk om te weten dat er binnen polycarbonaat nog vele mogelijkheden zijn. Zo kan je kiezen voor heldere of opale platen, of voor zonwerend of niet-zonwerend.

Kies je voor polycarbonaat? Dan moet je eerst beslissen welke dikte je graag wil. Zo hebben we platen van 16 mm of van 32 mm. Logischerwijs zullen de platen van 32 mm dubbel zo goed isoleren (1,0 W/m2K) dan die van 16 mm (2,0 W/m2K). Bij de isolatiewaarde is het zo, dat hoe lager het getal, hoe beter isolerend het is. Een isolatiewaarde van 1,0 W/m2K komt overeen met de waarde van hoogrendementsglas.

Daarna heb je keuze tussen heldere of opale platen. Heldere platen zijn doorzichtig waardoor ze het meest open gevoel zullen geven. Terwijl opale platen een melkwit uitzicht hebben, waardoor je er minder door kan kijken. Het voordeel hiervan is dat eventueel vuil op het dak natuurlijk ook minder zichtbaar is en dat buren van bovenaf niet meer kunnen binnenkijken. Ook zal licht door dit soort platen meer egaal verdeeld worden onder je overkapping.

Wanneer je de juiste dikte en de kleur gekozen hebt, moet je ook nog de beslissing maken of je zonwerende of niet-zonwerende platen zal nemen. Zonwerende platen houden felle zon en warmte veel beter buiten dan de niet-zonwerende platen.

Goed om te weten is dat je dankzij het lichte gewicht van polycarbonaat, grotere afmetingen kan overbruggen dan wanneer je met glas werkt. Wanneer je dus een diepe overkapping hebt, zal dit een gemakkelijkere optie zijn. Ook zal polycarbonaat niet breken of barsten en zijn deuken door hagel uitzonderlijk. Toch schade? Geen zorgen. Je krijgt 10 jaar garantie op polycarbonaatplaten.

Ben je toch niet zo’n fan van polycarbonaat? Dan kan je nog kiezen voor glas in je constructie.

Veel mensen kiezen voor glas omdat dit een strakker uitzicht heeft en het een open gevoel geeft doordat je perfect naar buiten kan kijken. Wel laat het natuurlijk meer zon binnen (wat voor sommigen juist een troef is), wanneer je hier last van ondervindt is het natuurlijk altijd nog mogelijk te combineren met zonnewering.

Weet je het na het lezen van deze blog nog niet helemaal? Kom dan zeker eens een kijkje nemen in onze toonzaal. Hier kunnen we het verschil ook echt laten zien.

Contact
Offerte
Toonzaal
Vacatures
Catalogus