Welke screen kies ik best voor mijn overkapping?

Screens bestaan er in verschillende soorten en kleuren. Onze doeken zijn allemaal gemaakt uit glasvezeldraden met PVC-coating maar we hebben hier wel 3 verschillende soorten in. Zo hebben we namelijk de Sergé, Privacy en de Natté-doeken. Nog nooit van deze namen gehoord? Ik leg je in deze blog kort het verschil uit!

 

Sergé

Dit soort doeken heeft de grootste perforatie waardoor deze het meest doorzichtig is. Ook laat deze doek dus het meeste licht- en warmtestraling door. Wil je dus vooral een zachte bescherming tegen de zon maar zonder dat het je zicht op de tuin al te veel belemmerd. Dan is een Sergé perfect voor jou!

Privacy

De Privacy-doeken zijn het minst geperforeerd. Dit zorgt ervoor dat je door deze doeken maar heel weinig kan zien. Ook zorgen ze voor de meeste bescherming tegen licht- en warmtestraling. Als je dus een doek zoekt die vooral het zicht van de buren belemmerd of waarmee je het zonlicht en de warmte optimaal weghoudt, dan is de Privacy-doek de beste keuze.

Natté

De Natté-doeken zitten zowat tussen de Sergé en de Privacy.

Bij alle 3 de soorten geldt wel dat ze vormvast, ongevoelig voor vocht en warmte, rotvrij en kleurecht zijn.

Kleuren

Bij de keuze van screen zal je ook moeten beslissen welke kleur je neemt. Hiervoor bestaan heel wat kleuren en welke kleur je neemt heeft ook effect op enkele technische zaken. Om de beste keuze te kunnen maken heb ik ook hier nog enkele tips voor.

Een lichte doek kan ervoor zorgen dat de ruimte onder de overkapping groter aanvoelt dan wanneer je donkerdere kleuren gebruikt. Zeker wanneer langs alle kanten screens genomen worden kan dit een verschil maken. Een lichte doek laat ook meer natuurlijk daglicht door.

Wanneer je voor een lichte kleur doek kiest, zal deze ervoor zorgen dat licht- en warmtestralen weerkaatst wordt, terwijl een donkere doek deze juist gaat absorberen. Wat nu het beste de warmte tegenhoudt blijkt een zwarte doek te zijn, dit doordat deze meer absorbeert dan dat een witte doek reflecteert. Wil je dus echt optimaal beschermd zijn tegen de warmte, dan moet je kiezen voor een donkere Sergé-doek.

Een donkere kleur gaat er ook voor zorgen dat je overdag nog beter door je doek kan kijken.

Welke doek jij dus best kiest, hangt er vanaf wat het doel van de doek in jouw geval is en wat esthetisch gezien jouw voorkeur heeft.

In onze toonzaal hebben wij van alle mogelijke doeken staaltjes, en we hebben ook een screen in een van onze constructies staan zodat je deze ook geplaatst kan bekijken bij ons.

Contact
Offerte
Toonzaal
Vacatures
Catalogus