Onderhoud van jouw overkapping

Je hebt een gloednieuwe overkapping of pergola maar weet niet goed wat nu te doen qua onderhoud? Goed nieuws! Onze overkappingen hebben eigenlijk niet zo veel speciaal onderhoud nodig! In deze blog bekijken we wat je eventueel wel kan doen.

Aluminium

De aluminiumonderdelen kan je met een sopje afkuisen. Let wel op! Aluminium kan niet zo goed tegen agressieve producten en je gebruikt een sopje best ook niet in rechtstreeks zonlicht, kuis je aluminiumoverkapping dus best op een minder zonnige dag. Ook werken met schuursponzen of hogedruktoestellen raden wij af. Hier gebruik je beter een gewone spons voor! Wij raden aan dit 1x per jaar te doen. Staat je overkapping onder veel bomen of een vuilere plaats, dan kan dit natuurlijk gerust vaker.

Ga je een lamellendak van Renson bestellen? V├│├│r het bestellen, kan een onderhoudsset aangevraagd worden welke speciaal voor de Renson overkappingen gemaakt zijn. Hierin zit een reinigingsproduct en ook een extra bescherming voor de aluminium.

Hout

De meeste van onze houtsoorten hebben ook geen onderhoud nodig. Wanneer je graag de kleur wil behouden, en dus vergrijzing wil vermijden, kan je best het hout jaarlijks inoli├źn met een olie van Woca. Vind jij vergrijsd hout juist charmant? Laat het dan gerust zo. Om het hout te reinigen gebruik je best enkel water of een beetje ontvettingsmiddel erin.

Glas

Heb je een glazen dak of glazen schuifwanden? Glas maak je het beste proper door alles eerst goed af te spoelen (zo voorkom je krassen) en daarna in te zemen met een klein scheutje afwasmiddel in je water, tot slot veeg je dit af met een microvezeldoekje. Ook azijn in je water kan gemakkelijk gebruikt worden. Om je ramen echt te laten glanzen, kan je deze nog opblinken met azijn en een droge zeemvel. Tegen strepen op de ramen kan het helpen om regenwater te gebruiken, hier zit namelijk geen kalk in waardoor je ramen nog properder zullen worden.

Tip! Bij onze schuifwanden is het mogelijk om het laatste raam uit het slot te halen en zo kan je de overlappende delen van het glas ook schoonmaken.

Wil je het dak langs boven poetsen? De meeste van onze constructies zijn beloopbaar. Let er alleen op dat bij overkappingen met glas of polycarbonaatplaten je enkel op de draagbalken mag lopen en dat je bij geen enkele overkapping puntbelasting gaat uitoefenen. Bij een lamellendak kan je de lamellen ook opendraaien om zo langs onder de lamellen te kunnen kuisen.

Ook andere delen zoals screens en wanden kunnen gewoon met een sopje en spons of zachte borstel afgekuisd worden. Gebruik ook hier geen hogedrukreinigers, schuurspons of agressieve middelen.

Kijk ook zeker af en toe je afvoer van de overkapping na op bladeren etc! Zo voorkom je een eventuele lekkage ten gevolge een verstopping!

Tip! Test een product altijd eerst op een onzichtbare plek, zo ben je zeker dat het niets beschadigd.

Contact
Offerte
Toonzaal
Vacatures
Catalogus