Wat zijn de grote voordelen van een carport?

De laatste jaren zie je op meer en meer plaatsen carports verschijnen. Wat zijn hier de voordelen van en waar moet je aan denken wanneer je een carport wil plaatsen? Dat lees je allemaal in deze blog!

Bescherming

Een carport dient in hoofdzaak natuurlijk om je auto te beschermen tegen de weersomstandigheden. Zo bescherm je hem tegen regen en felle zon maar ook tegen vuil en schade. Zo zal je minder reparaties moeten laten uitvoeren en ook bespaar je op schoonmaakkosten.

Als de carport in aanbouw is, kan je altijd droog naar de auto. Zo hoef je niet meer snel naar de auto te lopen om droog te blijven.

 

Temperatuur

In de zomer zorgt een carport er ook voor dat je auto niet helemaal opwarmt doordat hij niet meer rechtstreeks in de zon staat. Zo blijft het lekker koel in de auto en bespaar je ineens ook op de airco. In de winter zal je dan weer niet meer te laat komen omdat je nog hebt moeten krabben voordat je vertrekt, de ruiten zullen namelijk niet meer aanvriezen.

Mogelijkheden

Bij een carport is er veel mogelijk. Zo kan je hem in aanbouw of losstaand plaatsen. Je kan voor één of meer auto’s plaatsen. De plaatsing van de palen kan je in veel gevallen kiezen waardoor deze niet per se op de hoeken moeten staan, zo rij je nog makkelijker ‘binnen’. Ook kan je kiezen voor een extra berging aan de carport waar je gemakkelijk alle spullen van de auto kan opbergen.

 

TIP! Wil je toch graag een extra wand onder de carport ter extra bescherming of voor het uitzicht? Dan is ook dat natuurlijk perfect mogelijk.

Ook kan het handig zijn om wat extra ruimte te voorzien om je fietsen, steps of tuinmateriaal te zetten.

Contact
Offerte
Toonzaal
Vacatures
Catalogus