Wat kan ik doen met een terrasoverkapping?

Vind je een overkapping in je tuin wel mooi maar weet je niet goed wat je ermee kan doen? Hieronder som ik alvast enkele ideeƫn op van wat andere klanten met hun tuinoverkapping of pergola doen!

Zet er een lounge onder

Dit is iets wat het vaakst gedaan wordt onder een overkapping. Zet er een lounge onder zodat je kan genieten in de schaduw op hete zomerdagen. Zet er een tafeltje bij zodat je hier kan aperitieven met je vrienden of familie.

Jacuzzi

We hebben ook al klanten gehad die hun Jacuzzi onder de overkapping plaatsen. Zo kan je heel het jaar door genieten van een heerlijk ontspanmoment, zelfs tijdens een stortbui.

Tuintafel

Wat we ook regelmatig zien is dat er een tuintafel onder de overkapping staat, zo kan je gezellig ontbijten, lunchen of dineren in de schaduw. Zo hoef je ook niet meer snel naar binnen te rennen wanneer je tijdens een BBQ regendruppels voelt vallen.

Sportruimte

Iets wat minder vaak gedaan wordt, maar ook perfect kan, is dat je de overkapping gebruikt als open sportruimte. Sporten in de buitenlucht is gezonder dan binnen, en zo blijf je toch ook droog als het regent.

Speelruimte

Heb je kinderen en wil je ze meer buiten laten spelen? Dan is een overkapping ook altijd leuk zodat ze altijd droog en afgeschermd van de zon kunnen spelen in de buitenlucht. Je kan ze laten knutselen, restaurantje spelen, spelletjes spelen, en nog veel meer.

Outdoor office

Sinds de pandemie werken veel meer mensen van thuis uit. Jij ook? Ben je het beu om altijd binnen te werken? Ga dan lekker buiten onder je pergola zitten en geniet van de buitenlucht tijdens het werken. Ook in de winter kan je werken in de buitenlucht dankzij een terrasverwarmer en glazen schuifwanden. De verse buitenlucht zal ervoor zorgen dat jij jezelf nog beter kan concentreren.

Buitenkeuken

Ook een mogelijkheid, laat er een buitenkeuken of bar onder plaatsen, zo kan je heerlijk in de buitenlucht koken en eten zonder dat je last hebt van een plotse regenbui. Of je kan de kinderen rustig buiten laten spelen terwijl je zelf kookt en ze in het oog kan houden.

 

Outdoor slaapruimte

Kamperen jij of je kinderen graag? Dan kan je jouw pergola ook gebruiken als outdoor slaapruimte. Genieten van de open buitenlucht maar toch beschermd voor de regen.

Combinaties

Ook combinaties zijn natuurlijk mogelijk! Zo kunnen wij ervoor zorgen dat je een buitenkeuken onder je overkapping krijgt en hier bijvoorbeeld ook een eettafel of lounge onder kan. Ook een berging is vaak echt een toegevoegde waarde. Hierin kan je al je tuinspullen kwijt, of heb je hier liever een koelkast in? Geen enkel probleem!

Zo zijn er nog vele andere mogelijkheden! Hoe heb jij jouw overkapping ingericht? Laat het ons dan zeker weten, wij zijn altijd benieuwd.

Contact
Offerte
Toonzaal
Vacatures
Catalogus