Waarom kiezen voor een aluminium overkapping?

Ben jij opzoek naar een tuinoverkapping of pergola? Maar weet je nog niet voor welk materiaal je moet gaan? Lees dan zeker onderstaande voordelen van aluminium, misschien helpt dit je in de keuze van het soort materiaal.

Onderhoudsgemak

Wil jij niet heel der dagen spenderen aan het onderhouden van jouw overkapping? Dan is een overkapping in aluminium sowieso een goed idee! Doordat aluminium glad en strak is en het speciaal gelakt wordt, is hier geen onderhoud aan en gaat het een eeuwigheid mee. Af en toe erover gaan met water of een sopje is al genoeg.

 

Looks

Houd jij ook zo van een strakke uitstraling? Dit is zeker een troef van aluminium.

Heb je graag een strakke uitstraling maar past dit niet helemaal bij jouw huis? Dan is het ook altijd mogelijk om aluminium en hout te combineren! Zo geniet je van de voordelen van aluminium met de warme uitstraling van hout.

Ook is aluminium in zo veel kleuren beschikbaar dat je er altijd voor kan zorgen dat je overkapping mooi aansluit bij bijvoorbeeld je ramen en deuren.

 

Stevigheid

Aluminium is super sterk! Het weerstaat enorme krachten maar is toch heel licht van gewicht waardoor het gemakkelijk te plaatsen en vervoeren is. Dit is nog een reden waarom aluminium ideaal is als terrasoverkapping. Het zal niet snel schade oplopen tijdens stormen waardoor je je geen zorgen hoeft te maken bij noodweer.

Duurzaamheid

Een overkapping van aluminium gaat heel lang mee. Aluminium blijft namelijk altijd zijn vorm behouden en wordt niet aangetast door UV-stralen en vocht. Ook roest of rot aluminium niet en kan het tegen extreme weersomstandigheden.

Wil jij jouw aluminium constructie bestellen of wil je deze eerst met eigen ogen kunnen bekijken? Maak dan snel een afspraak in onze toonzaal!

Contact
Offerte
Toonzaal
Vacatures
Catalogus