Wat zijn de outdoor trends in 2023?

Ben jij ook benieuwd wat de nieuwe trends zijn dit jaar? Wij zochten het voor je uit!

Indoor en outdoor vloeien ineen

Een toptrend in 2023 is dat binnen en buiten volledig ineenvloeien. Door een terrasoverkapping, eventueel met schuifwanden te plaatsen, verbind je het binnen meer met het buiten. Dankzij de schuifwanden kan je alles volledig openmaken. Een buitenkeuken is een perfecte optie om het binnen meer buiten te halen.

Griekse touch

De Griekse stijl is helemaal in dit jaar. Wit marmer, licht gekleurde frames, gevormde struiken, olijfbomen, stenen paden, fonteinen … Al deze elementen omarmen de geschiedenis en romantiek. Met een lichtgekleurde pergola maak je het plaatje helemaal compleet!

Terra Cotta

Terra Cotta is ook weer trendy! De kleur van gebakken aarde zorgt voor een zuiderse, warme look. Ook dit komt wat terug van Griekenland en geeft een vakantiegevoel.

Beelden

Vaker en vaker zien we beelden verschijnen in tuinen. Ook zijn mensen vaak veel creatiever met verlichting waarmee ze hun tuin helemaal gezellig maken.

Zen garden

Mensen willen het gevoel hebben dat ze op vakantie zijn. Dit gevoel kan je verkrijgen door hoge kwaliteit en handgemaakte meubelen te plaatsen, outdoor tapijten, een overdekte buitenkeuken eventueel met BBQ, een vuurkorf, …

Ook ronde vormen gebruiken zoals afgeronde hoeken, kunnen een gevoel van rust geven.

Ook door verschillende zones in je tuin te creëren kan je het vakantiegevoel vergroten. Hierbij kunnen overkappingen je helpen bij het maken van een aparte zit- of eetplekje.

Buitenkeukens

Buitenkeukens zijn een belangrijke toevoeging in je tuin. Ze geven een luxe uitstraling en zorgen voor veel comfort en gezelligheid. Niet meer alleen binnen staan koken, maar gezellig in het bijzijn van je bezoek.

Duurzame meubelen

Al enkele jaren is duurzaamheid een belangrijke trend, dit blijft zo in 2023. Mensen gaan meer en meer opzoek naar duurzame oplossingen om hun meubelen een zo lang mogelijk leven te geven en milieuvriendelijker te leven. Zo zijn opties met bamboe, gerecycleerd plastiek, en andere milieuvriendelijke materialen helemaal in.

De levende muur

Ook het verticaal planten is in 2023 een echte trend! Hiermee creëer je echt een plaats van rust en zorg je ook voor meer privacy. Deze worden ook regelmatig verwerkt in pergola’s. Voor de kleinere stadstuinen is dit een hele leuke manier om toch wat meer groen te krijgen.

Natuurlijke stenen paden

De natuurlijke stenen paden zijn ook helemaal terug! Deze passen dan ook mooi in de Griekse stijl en zorgen voor een rustig uitzicht. Hierin zijn vele verschillende opties, zo kan je kiezen uit gladde stenen of stenen met een reliëf.

Grote zitplaatsen

Nu iedereen na de pandemie terug volop kan afspreken met elkaar, merken we dat grote tafels en lounges ook helemaal in zijn! Hoe meer mensen we kunnen ontvangen in onze tuin hoe liever!

Wil jij graag enkele van deze outdoor trends, zoals een pergola of buitenkeuken, in jouw tuin halen? Neem dan zeker een kijkje op onze website!

Contact
Offerte
Toonzaal
Vacatures
Catalogus