Veelvoorkomende misverstanden over onze constructies

Over alles ontstaan wel eens misverstanden, zo ook over onze tuinconstructies. Logisch. Je kan natuurlijk niet alles weten en verhalen gaan soms een eigen leven leiden. Hieronder som ik enkele misverstanden op die wij af en toe te horen krijgen in onze toonzaal.

Is een lamellendak wel volledig waterdicht?

Een regelmatig herhaalde vraag die wij in onze toonzaal horen. Dit is een groot misverstand dat een lamellendak niet waterdicht zou zijn. De lamellen zijn namelijk zo ontworpen dat er gootjes in verwerkt zitten waardoor het water zo richting de afvoer loopt. Ook wanneer je de lamellen na een regenbui opendraait zal het water eerst in dit gootje lopen waardoor niet alles onder het dak plots nat wordt!

Let wel op! Als er bomen over de overkapping hangen, zullen de vallende bladeren niet via de afvoeren weglopen. Deze zullen dus wel naar beneden vallen als de lamellen opengaan.

Een lamellendak neemt veel zonlicht van binnen weg.

Ook dit horen wij soms. Maar ook dit is een misverstand. Wanneer de lamellen van de overkapping openstaan, zijn er enkel smalle lijnen schaduw te zien. Maar verder komt het zonlicht hier perfect door zoals je kan zien op de foto. Ook het zicht naar de lucht toe is heel open.

Als je de lamellen liever toe houdt, is het ook een heel groot verschil als je een lichte kleur kiest.

Een houten overkapping heeft veel onderhoud nodig

Niet waar! Onze overkappingen zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Alleen wanneer je niet wil dat het vergrijst, kan je het hout eventueel 1 keer per jaar inoliƫn. Verder heeft het hout eigenlijk geen enkel onderhoud nodig, en ook als het hout wel mag vergrijzen hoef je hier helemaal niets aan te doen. Gewoon heerlijk genieten van je overkapping zonder je zorgen te maken!

Heb jij toch nog jouw bedenkingen? Laat het ons dan zeker weten en dan proberen wij het zo goed mogelijk uit te leggen!

 

Contact
Offerte
Toonzaal
Vacatures
Catalogus